the shaklee difference

the shaklee difference

Wednesday, 7 January 2015

6 KHASIAT BUAH STRAWBERI

Jom kita lihat antara khasiat buah strawberi

 

Kesihatan mataMakan tiga buah strawberi atau lebih setiap hari mampu menurunkan risiko kerosakan mata, demikian menurut Mayo Clinic. Menurut penelitian terbaru, vitamin C pada strawberi juga mampu melindungi mata dari sinar matahari.

Kesihatan kulitAntioksidan mampu mencegah kedutan dan memperbaiki sel kulit rosak yang disebabkan oleh sinar UV. Jadi selain menggunakan produk kecantikan yang mencegah penuaan, Anda juga boleh menikmati strawberi untuk menyihatkan kulit.

Kesihatan otakStrawberi juga dikatakan sebagai makanan untuk otak. Bagaimana tidak, penelitian membuktikan bahwa strawberiberkaitan rapat dengan penurunan risiko penyakit Alzheimer, Parkinson, dan demensia.

Kesihatan jantungKhasiat menakjubkan berikutnya dari peamakanan buah strawberi adalah kemampuannya dalam menstabilkan tekanan darah. Jika makan buah strawberi secara rutin sama dengan berusaha menurunkan risiko penyakit jantung dan strok.

Sistem imunKandungan vitamin C tinggi pada strawberi dikaitkan dengan peningkatan sistem pertahanan tubuh. Selain itu, strawberi juga mampu menyekat beberapa penyakit cancer, salah satunya adalah cancer payudara.

Ibu hamilTahukah Anda, strawberi juga mengandungi asid folat yang diperlukan oleh ibu hamil untuk menjaga perkembangan otak janin dalam rahim. Asid folat juga berkhasiat mencegah bayi lahir cacat.

Itulah beberapa khasiat menakjubkan dari makan buah strawberi. Semoga bermanfaat!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...