the shaklee difference

the shaklee difference

Friday, 31 October 2014

KE KELANTAN KITA

Nana berniat pergi ke kota bharu baru2 ni sebab kawan kolej bernikah.Nana,suami dan adik nana gerak dari kl 22 okt 2014 melalui gombak-bentong-raub- kuala lipis- gua musang-kb.Mak ai,jauh ye ..letih badan.gerak 3.30 ptg sampai 10 malam..Ni bukan la kali pertama ke kota bharu,dulu pergi dengan family nana ,tapi time tu sekolah rendah.So mmg tak ingat la kan jalan2 disana.

Sampai je kota bahru terus cari rumah kawan suami yang kami akan stay selama 3 hari tu.Rumah dia area bandar jugak la so tak susah nak cari.Esok ye kami keluar pagi cari breakfast..Sebelum pergi KB tu mmg ada google mana tempat makan best dan sampai lah kami ke Kedai Kopitiam Kita.di sini pelbagai jenis nasi berlauk ada.Dan yang famous adalah roti titak.(roti bakar yang diletak kaya dan telur separuh masak).



Tengahari tu kami jalan - jalan area Kb je,rantau panjang tak pergi pun,insyallah next time akan ke sana. :)

Kami sempat masuk muzium kesultanan kelantan.Saje la bawak adik nana tu.Bayaran masuk pun hanya rm2 seorang  dewasa.Dan kami masuk KB Mall.



Sebelah malam lak ,nana gerak ke rumah kawan nana yang nak nikah tu..Alhamdulillah selesai semua majlis.Masakan orang kelantan memang sedap tak dinafikan. :)











Esok pagi ye nana dan suami berkesempatan solat subuh di pulau melaka bersama-sama Tuan Guru Nik Aziz.Alhamdulillah..

Selepas kenduri tengahari kami terus balik sebab kene singgah kuantan dulu.Kami lalu jalan dalam dari Permaisuri,terengganu terus sampai ke Kuantan melalui highway.

Thursday, 30 October 2014

NUTRIFERON SHAKLEE DAN KHASIATNYA

Gangguan alam sekitar dan pencemaran udara boleh menganggu keseimbangan sistem imunisasi tubuh manusia.produk-produk shaklee dapat memberikan sokongan terhadap sistem imunisasi yang akan bertindak balas terhadap sebarang serangan penyakit.

KEMAJUAN BESAR DALAM SAINS IMUN SISTEM

Nutriferon merupakan satu produk berpaten ,campuran ekstrak tumbuhan bagi pengukuhan imun yang terbukti secara teknikal.Bila diambil secara harian dapat meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi tubuh badan anda yang merupakan pengaktifan kritikal sistem imun.


  • Formula berpaten eksklusif yang menyediakan tahap tertinggi bagi perlindungan imun harian kita.
  • Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh penemu nutriferon iaitu Dr.Yasuhiko Kojima selepas lebih daripada 40 tahun penyelidikan.
  • Mengandungi MACH,satu campuran nutriferon yang merangsang ekstrak tumbuhan (500mg) yang telah dipatenkan.
  • Campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi ini berasal daripada biji labu,bunga safflower,benih plantago,dan kuntuman bunga japanese honeysuckle yang telah terbukti secara klinikal dapat menyokong dan merangsang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular.
  • Terbukti dengan 4 kajian klinikal terhadap manusia




PERBEZAAN SHAKLEE


-Dalam kajian makmal ,Nutriferon telah menunjukkan yang ia memberi kesan secara positif terhadap sel-sel pembunuh semulajadi - sokongan tambahan bagi penemuan hebat dalam sains sistem imun.



sila hubungi saya,
whatsapp / sms :011-12810277
email : dia_green69@yahoo.com


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Tuesday, 28 October 2014

NIKMAT KESIHATAN DALAM ISLAM

Kesihatan merupakan aset yang penting dalam kehidupan seorang individu. Dalam Islam, kesihatan merupakan aspek utama yang perlu dititikberatkan. Dengan menjaga kesihatan, seseorang individu dapat melakukan ibadah dengan baik dan sempurna. Betapa pentingnya menjaga kesihatan terserlah apabila Rasulullah s.a.w menyebut dalam sebuah hadis :


“Permintaan yang paling disukai Allah daripada hamba-Nya ialah meminta dianugerahkan kesihatan yang sempurna.”

Bahkan Baginda sendiri mengajar umatnya supaya mengamalkan selawat syifa’.

Syariat Islam yang diturunkan oleh Allah amat menitikberatkan kesihatan manusia dari segi kesihatan mental, fizikal dan spiritual. Setiap sesuatu yang dihalalkan syariat sudah pasti dapat memanfaatkan manusia manakala setiap sesuatu yang diharamkan pula adalah disebabkan Allah mengetahui ia amat memudaratkan kesihatan manusia.

Pepatah yang menyebut ‘you are what you eat’ atau ‘anda ialah apa yang anda makan’ dapat dinilaikan bahawa penjagaan makan minum sangat penting untuk kesihatan manusia. Apabila seseorang individu itu mengetahui konsep penjagaan kesihatan, mereka akan dapat mengamalkan satu tabiat hidup yang telah diatur dengan baik.




Halalan Toyyiba

Islam menyeru umatnya supaya memilih makanan yang mempunyai dua kriteria iaitu halal (‘halalan’) dan baik (‘toyyiba’) atau berkhasiat. Makanan kita mestilah daripada sumber yang halal di samping berzat, berkhasiat dan baik yang sesuai dengan tubuh badan seseorang.

Soal makan sangat penting kerana antara makanan dan keperibadian seseorang mempunyai pertalian yang amat kuat. Makanan yang baik dan halal akan menjamin akhlak yang baik, sebaliknya makanan daripada sumber yang haram akan menyebabkan lahirnya akhlak yang negatif.

 

Elak Obesiti

Setelah memilih makanan yang halal dan baik, Islam memberi panduan tentang adab makan pula iaitu bersederhana dalam makan. Ia menyeru umatnya supaya makan dan minum tetapi jangan berlebihan. Konsep berlebihan dalam pengambilan makanan ini telah diperakui oleh doktor bahawa makanan yang berlebihan boleh mengakibatkan obesiti atau gemuk.

 

40 Kali Kunyah

Rasulullah s.a.w juga mengajar umatnya dalam sunnah Baginda supaya mengunyah makanan yang kita makan sebanyak 40 kali kunyahan. Hal ini demikian supaya makanan yang kita kunyah akan hancur dan dapat diserap dengan baik untuk proses penghadaman. Di samping itu juga, amalan kunyahan makanan ini dapat mengehadkan kita daripada makan secara berlebihan.

 

Air Putih

Bagi minuman pula, air putih adalah sebaik-baik minuman yang perlu kita minum untuk kesihatan dalaman kita. Hal ini demikian kerana air putih dapat menyerap apa yang kita makan di samping membantu mempercepatkan proses penghadaman. Selain itu, air putih juga dapat membuang segala toksin dan kolesterol yang terdapat dalam badan kita.

Oleh itu, kita perlu minum air putih sekurang-kurangnya lapan hingga sepuluh gelas sehari. Pada awalnya, memang sukar untuk kita amalkan secara mendadak, akan tetapi apabila kita ‘istiqamah’ ataupun melakukan amalan ini secara berturut-turut, amalan ini akan menjadi kebiasaan demi kesihatan dalam jangka masa panjang.

 

Senaman

Demi menjamin kesihatan yang baik, Islam juga menyeru supaya kita memberi hak pada setiap anggota tubuh badan agar dapat mencegah daripada penyakit. Sesungguhnya mencegah itu lebih baik daripada mengubati. Dalam sehari, badan kita perlu dilatih dengan senaman supaya kita menjadi lebih sihat dan aktif bekerja. Pergerakan badan yang kerap amat penting bagi membantu sistem dalaman dalam badan kita dan juga menjana minda yang cerdas.

 

Rehat

Walau bagaimanapun, kita juga diberi hak untuk rehat misalnya tidur. Dalam Islam, tidur itu merupakan satu ibadah. Badan kita perlu berehat melalui tidur pada malam hari selama lapan jam sehari bagi membantu proses perkumuhan.

 

Kesihatan Rohani

Menjaga kesihatan dalam Islam bukanlah sekadar luaran sahaja tetapi makanan rohani juga harus dititikberatkan. Jiwa yang tidak disantap dengan pengisian ilmu yang berfaedah akan terasa seperti jiwa di dalam kekosongan. Ilmu yang berfaedah sangat penting supaya kita lebih berpengetahuan misalnya ilmu agama. Dengan mengetahui syariat Islam yang diturunkan, kita sebagai umat Islam dapat menilai baik buruk sesuatu perkara dan seterusnya dapat mengamalkan setiap perkara yang disyariatkan dengan baik dan sempurna di sisi Allah dan masyarakat sekeliling.

Nikmat Sihat Wajib Disyukuri

Nikmat kesihatan sangat penting dalam kehidupan seharian bagi seseorang individu. Namun, tidak kurang ramai juga yang terlibat dalam penyalahgunaan nikmat kesihatan. Nikmat sihat dikira salah guna jika di kala sihat manusia lupa beribadat. Dalam erti kata lain, dia leka dengan perkara lain yang menjauhkan dirinya daripada Allah sebaliknya apabila dia sakit atau ditarik nikmat sihat daripadanya barulah dia teringat hendak memperbanyakkan ibadahnya.

Sesungguhnya kesihatan adalah nikmat Allah yang paling berharga. Jadi, gunakanlah ia sebaik mungkin untuk mendekatkan diri kepada Allah kerana penyalahgunaan nikmat sihat di sisi Allah adalah sesuatu yang dilarang di dalam Islam.

Monday, 20 October 2014

JANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE PRODUK




Menjadi ahli shaklee untuk kegunaan sendiri?Boleh je tapi alang-alang kita dah rasai sendiri keberkesanan produk shaklee,apa rugi ye bila kita boleh share atau kongsikan dengan orang ramai diluar sana kan?Malah boleh jana pendapatan tambahan untuk kita sendiri..

Nana suka dan mula join shaklee sebab nana rasakan mudah.Modal permulaan hanya RM65 seumur hidup.Stok pun tak perlu susah payah nak simpan.Dan yang paling best tak perlu jual dari pintu ke pintu rumah orang.

Untuk anda berjaya dalam menjana pendapatan dengan shaklee ni ada konsep yang mudah disamping memerlukan jiwa yang kental dan semangat berusaha iaitu USB.

Apa itu USB?

U-use : Sebelum kita nak mulakan dengan penjualan dan perkongsian tentang shaklee,mestilah kita sendiri kene guna dan rasa perbezaan produk shaklee ni.Feel Love dulu.

S-share : Selepas dah rasa sendiri kesan positif produk shaklee ni,dah tentu kita rasa nak kongsi dengan semua orang kan.Dengan keluarga,kawan-kawan,jiran tetangga.Dan kesan memberi atau berkongsi ni memang seronok.

B-build : Bila dah berkongsi,kita mula lahirkan distributor dan leader-leader.Bila kita dah setia dengan shaklee,akan ramai orang sekeliling bertanyakan tentang shaklee dan berminat untuk jana pendapatan juga.Konsep yang sama akan diterapkan dan proses yang sama akan berulang.
Ahli yang serius akan dibantu secara berterusan melalui online ataupun offline coaching.Akan dijemput masuk kedalam group fb Jutawan.Group ini adalah kumpulan sokongan yang sedia membantu untuk apa juga masalah,motivasi,marketing plan dan tips.


Berminat untuk mendaftar?
Boleh hubungi nana
whatsapp/sms : 011-12810277


Saturday, 18 October 2014

TIPS DIET SIHAT








10 Tips diet

(1)   Sila ambil ukuran badan seiring dengan timbang berat badan. Diet ni tak semestinya akan turun berat badan dulu sebab ada individu yang badan shape on dulu baru die turun berat badan.
(2)   Kena konsisten dan jangan ingat boleh turun berat badan dalam sehari..Letak target jangka pendek 3 BULAN.
(3)   Stagnant period = normal untuk long term diet. Cuma continue diet seperti biasa sebab badan sedang shape on semasa stagnant period.
(4)   WAJIB ambil SARAPAN. Kita tidur lebih kurang dalam 6-8 jam dan sepanjang tempoh tu perut jadi berasid. Paling kurang bangun pagi tu, alas dengan segelas air untuk neutralkan asid tu. SARAPAN ni jadi penanda aras untuk tenaga sepanjang hari yea.
(5)   JANGAN SKIP MEAL..Kalau jenis nak mengunyah je, makan banyak kali tapi kuantiti sedikit. Dinner kalau tak mahu makan berat, ambil light meal walaupun sekadar biskut atau buah-buahan. Ini untuk elakkan badan bertukar kepada “starving mood”
(6)   Ambil NASI sekurang-kurangnya sekali sehari. Saya tak setuju dengan diet tanpa nasi sebab badan kita perlukan karbohidrat. Nasi adalah lebih baik daripada roti, mee dan pasta.
(7)   AIR KOSONG. Pengambilan air masak sangat penting. Setiap 25kg badan kita perlu ambil bersamaan 1LITER air.
(8)   Portion plate jaga : Separuh pinggan nasi +1/4 Sayur+1/4 lauk../Kalau lapar, tambah lauk n sayur..Bukan tambah nasi yea..
(9)  Snack between meal tu boleh sahaja tapi ambillah buah-buahan / dried fruits..senang cakap benda berkhasiat la
(10) Ambil buah SEBELUM makan bukan sebagai dessert..

Friday, 17 October 2014

CINCH SHAKE BANTU TURUNKAN BERAT BADAN

Cara menurunkan berat badan yang terbaik ialah dengan PROTEIN. Hah, kenapa protein?
  1. Peningkatan asid amino (leucine) membantu menurunkan kadar gula dalam darah
  2. Protein membina sel-sel otot untuk pembakaran kalori
  3. Asid amino membantu dalam sintesis protein oleh otot
  4. Membantu tubuh untuk memeliharan jisim otot, pada masa yang sama membakar lemak  
Kepentingan Protein?
Protein penting untuk pelihara OTOT dalam badan. Ada orang yang berat badan turun tapi badan flabby ( menggeleber). Orang yang macam ni, yang turun tu bukan berat tapi die kehilangan otot. Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak.
Untuk Ibu menyusu, disarankan pengambilan ESP ( Energizing Soy Protein) daripada Cinch Shake sebab kalori cinch sangat rendah.

Produk Shaklee untuk tujuan ini yang boleh diambil ialah CINCH SHAKE MIX dan/atau ENERGIZING SOY PROTEIN.

PERBEZAAN SHAKLEE

Setiap kali anda minum CINCH SHAKE ,anda akan mendapat 24 gram protien,24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut.Ini penting kerana protein digunakan untuk membina otot,dan ototlah yang menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori.Makanan yang kaya dengan protien juga boleh menahan kelaparan,yang mana boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.Tidak lupa juga pada leucine,nutrisi penting di dalam cinch untuk keperluan tubuh kita.

Testimoni CINCH & LECITHIN:

 "" 28 Nov 10,  nani ni,,ingat x yang beli cinch inch +lecithin tu..hehe..progress so far so good….cinch tu best gak..saya minum ngan low fat milk..ok..nani minum cm akak ajar tu antara breakfast n lunch..pastu kan akak suruh makan sikit2 kan..ade 1hari tu saya mmg xmakan ape2 after minum tu…xlapar..xrasa nak makan.but i take dinner b4 7pm..just a very light dinner.n b4 tdo saya makan lecithin..pastu, saya nyer digest mmg lancar,buang air besar a few times a day..buang air kecik mmg byk kali pon sbb minum air min 2L per day.so i really hope it works 2loss weight 


29 Nov 10,  hari ni nani minum cinch around 11.30am, and xmakan ape2 until 6pm baru minum sup.coz xlapar pun… 

30 Nov 10,  akak,smlm nyer progress, minum dalam kol 11am,lunch mkn popia 3kg je sbb dah kenyang.. eh..makan popia 3ketul je..hehe..slah type..pastu kenyang sampai kul7.30pm baru dinner makan sup sayur without rice.hirup sup je.hehe.yg bestnyer cinch ni,wat perut nani xlapar giler pg2.sbb biasa perut bgn dulu….kdg2 kul6pg tu dh lapar giler.sbb perut bangun dulu.tp skang xdah.dh ok.hehe..i like 

1 Dis 10,  akak..gud news..i lost 1.5kg..hehe.. in about 1week la..ok la tu akak kan?hihi 

4 Dis 10, pinggang dah kurang 1inch la akak..hehe 

5 Dis 10,  hehe..ingat dah abes ni nak ambik lagi kak cery..hehe..ready for the stok yea""


sila hubungi saya,
whatsapp / sms :011-12810277
email : dia_green69@yahoo.com


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Thursday, 16 October 2014

INGIN JANTUNG SIHAT






Kolesterol dan Penyakit Jantung
 Kita tahu bahawa kolesterol HDL adalah baik dan kolesterol LDL tidak baik. Kita juga tahu bahawa kolesterol LDL akan terkumpul di dinding arteri dan menyebabkan penyempitan pembuluh darah. Namun ianya akan dibersihkan oleh kolesterol HDL. Semakin rendah nisbah antara jumlah kolesterol berbanding kolesterol HDL, semakin rendah risiko kita untuk mendapat penyakit jantung.
Kolesterol LDL sebenarnya bukan tidak baik, dalam keadaan asal ia baik. Badan kita memerlukannya untuk membina membran sel, sel yang lain dan berbagai-bagai hormon. Sekiranya kita tidak mendapat cukup kolesterol LDL daripada makanan, badan kita sendiri akan membuatnya. Yang menjadi masalah adalah kehadiran radikal bebas, yang menukar bentuk (mengoksida) kolesterol LDL dan menjadikannya tidak baik..


Penyebab Sebenar Penyakit Jantung  

Mengikut kajian, penyebab sebenar penyakit jantung adalah radang pembuluh darah. Kajian yang diterbitkan dalam New England Journal of Medicine keluaran 23 Mac 2000, menunjukkan lebih separuh daripada mereka yang mendapat serangan jantung mempunyai paras kolesterol yang normal. Penemuan ini merupakan satu revolusi dalam rawatan dan pencegahan penyakit jantung. Daripada berusaha untuk menurunkan paras kolesterol, anda sepatutnya mencari jalan untuk mengurangkan punca yang menyebabkan radang pembuluh darah. Cara ini boleh memberi kesan besar dalam pencegahan dan pemulihan penyakit jantung.

Kolesterol LDL bukanlah penyebab masalah radang pembuluh darah. Punca utama radang pembuluh darah adalah sesuatu yang dipanggil homosistein dan radikal bebas. Masalah hanya akan timbul apabila kolesterol LDL dioksida oleh radikal bebas. Tanpa radikal bebas, kolesterol LDL tidak akan bertukar menjadi tidak baik. Homosistein adalah bahan yang terhasil ketika tubuh kita menghadam makanan, sama seperti radikal bebas. Masalah akan timbul apabila jumlah homosistein yang dihasilkan adalah berlebihan. Dianggarkan lebih kurang 15% dari semua serangan jantung dan strok di seluruh dunia hari ini disebabkan oleh paras homosistein dalam darah yang tinggi.


Gejala penyakit jantung

Kita harus tahu bahawa jantung merupakan organ penting yang harus kita jaga dengan baik.. Jantung akan mengalami gangguan dan tidak dapat berfungsi dengan baik apabila terdapat gangguan bekalan oksigen ke jantung...  nana percaya ramai yang lupa akan kepentingan jantung.. antara tabiat buruk adalah tidak menjaga pola pemakanan seharian yang seimbang, kurang aktiviti fizikal dan stress yang berpanjangan.. Kalau orang yang merokok lagi lah  tinggi potensi untuk mendapat serangan sakit jantung. 

Antara tanda2 atau gejala penyakit jantung yang perlu kita berhati2 adalah:
  1. sering keletihan terlampau
  2. sakit2 ngilu dibahagian jantung
  3. mudah berpeluh(tangan atau tubuh) walau pun tanpa aktiviti
  4. loya dan mual
  5. sesak nafas
  6. susah tidur/insomnia
  7. rasa cemas berlebihan


COQ HEALTH atasi masalah jantung


Kenapa nana pilih Coq Health plus. sebab ia mengandungi CoQ10.... CoQ10 ialah nutrien larut lemak semulajadi yang terdapat dalam setiap sel badan. Ia bertanggungjawab menhasilkan tenaga dalam setiap sel. Ia juga merupakan antioksida semulajadi.. CoQ10 membantu menguatkan otot jantung. CoQ10 membantu mencegah  pengoksidaan kolestrol jahat dan CoQ10 juga berfungsi memastikan salur darah fleksibel untuk tekanan darah yang sihat.
 
28mg CoQ10 yang terkandung didalam CoQHealth Plus bersamaan dengan 1.7kg ayam atau 28cawan brokoli.. haaa.. tak larat saya nak makan 1.7kg ayam sehari.. seketul ayam pun rasa banyak dah..
oQHealth™ Plus mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan dalam kapsul bioketersediaan minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan lebih baik.
 
CoQ10 telah ditunjukkan dapat:
• Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
• Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap 
   pengoksidaan LDL
• Meningkatkan peredaran darah
• Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di 
   dalam darah

 
Cadangan vitamin:
Vivix
Omega guard
Lecithin
Vitamin E

sila hubungi saya,
whatsapp / sms :011-12810277
email : dia_green69@yahoo.com


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, 15 October 2014

RADIKAL BEBAS

RADIKAL BEBAS?

Radikal bebas adalah merupakan suatu molekul atau atom yang sangat tidak stabil karena memiliki satu atau lebih elektron yang tidak berpasangan. Elektron tak berpasangan tersebut akan berusaha mencari electron lain untuk menjadi pasangannya. Jika elektron yang diambil menjadi pasangannya adalah electron dari molekul dalam sel-sel tubuh kita maka terjadilah perubahan dan penyebab kepada proses penuaan, atau lebih merbahaya lagi menjadi sel-sel kanser. Lihat apa yang terjadi kepada buah apple yang telah dikupas dan dibiarkan terdedah kepada udara sekelilingnya? – ianya bertukar warna menjadi kekuningan kesan dari Radikal Bebas di udara. Secara mudahnya...





APA MAKSUD RADIKAL BEBAS ?

Apabila sel-sel tubuh menggunakan oksigen (yang diperlukan untuk hidup dan melaksanakan fungsi-fungsi normal tubuh), ia akan menghasilkan produk sampingan yang disebut sebagai radikal bebas. Radikal bebas adalah penyebab kepada kerosakan sel tubuh. Banyak masalah kesihatan seperti penyakit jantung, sembelit, diabetes, kanser dan lain-lain. Kerosakan sel-sel pada tubuh adalah berpunca daripada oksidatif. Namun, kerosakan ini boleh dihalang oleh Antioksidan.

APA SEBENARNYA ANTIOKSIDAN ?

Antioksidan dapat meneutralkan kesan kerosakan sel-sel yang disebabkan oleh sel-radikal bebas.
Antioksidan adalah zat yang dapat melambatkan atau mengelakkan kerosakan sel oksidatif tubuh kita.

Bagaimana caranya? Antioksidan mempunyai kelebihan bekalan elektron bebas.Dengan memberikan elektron ini percuma ke radikal oksigen aktif, antioksidan boleh meneutralkan potensi pengoksidaan tinggi, sehingga melindungi rangkaian sihat. Ia berfungsi sebagai "peneutral radikal bebas", kerana ia meneutralkan kerosakan yang dilakukan oleh radikal bebas.

Selain itu, pengambilan antioksidan dalam jumlah yang cukup melalui nutrisi, telah terbukti dapat meningkatkan sistem pertahanan tubuh serta mampu menurunkan risiko kanser dan jangkitan.

VITAMIN SHAKLEE BANTU ELAK RADIKAL BEBAS

-VITAMIN C
-CAROTOMAX
-VITAMIN E








 sila hubungi saya,
whatsapp / sms :011-12810277
email : dia_green69@yahoo.com


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Tuesday, 14 October 2014

SELALU LETIH DAN LESU?

Dalam kehidupan seharian yang serba cepat kini,kita seharusnya lebih pantas.Tapi keadaan mempengaruhi kesihatan tubuh kita seperti cuaca,tekanan tempat kerja,pemakanan dan lain2 menyebabkan kita sering letih dan lesu.

Belum jam 12,sudah terkebil-kebil mata menahan mengantuk ketika di pejabat atau tempat kerja.Badan rasa letih dan lenguh.Balik kerja pulak terus rasa nak menghadap bantal.Anak-anak yang memerlukan perhatian pun terpaksa tak diendahkan.Ala..kesian nya anak-anak kita kan.



Apa punca kita sering letih lesu ni?

1.Tidak bersenam
2.Sentiasa stress
3.Diet pantas
4.mengambil sarapan yang manis dan berlemak
5.Kurang darah merah
6.Tak cukup tidur


VITAMIN SHAKLEE YANG SESUAI UNTUK MEMBANTU MASALAH KELETIHAN


1) VITALEA
Sumber zat besi yg terbaik untuk pembentukan darah dan sel..Vitalea lengkap dgn 28 vitamin dan mineral yg diperlukan dlm badan orang dewasa..

2) B COMPLEX
B complex membantu dalam pembebasan tenaga, metabolisme karbo, lemak dan protin. paling menarik, bcomplex adalah supplement anti stress. B complex diperlukan untuk pembentukan darah dan dengan itu ia membantu mencegah anemia yang menyebabkan keletihan.

3) OSTEMATRIX
Supplement yg paling sy suka..supplement kalsium yg lengkap dgn vitamin D dan Magnesium. pengambilan setiap mlm sebelum tidur membantu tidur yang lena..bangun keesokkan pagi..badan rasa cergas dan tidak lesu..bonus yg dapat..sistem pembuangan pun senang..

4) ESP
Ibu2 juga boleh mengambil ESP sebagai pemakanan tambahan terutama bagi ibu bekerja yang tidak sempat untuk bersarapan. Index glisemik yang rendah dalam ESP membantu dalam pembebasan tenaga secara berperingkat ke dalam badan dan mengekalkan tahap tenaga yang lebih lama. Tidak mustahil, ramai ibu2 menggunakan ESP terutama ketika berpuasa.



Testimoni pengguna shaklee








sila hubungi saya,
whatsapp / sms :011-12810277
email : dia_green69@yahoo.com

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Thursday, 9 October 2014

GET CLEAN HOME CARE SYSTEM SHAKLEE

Sebelum ni nana sendiri pun ingat shaklee hanya jual supplement.Rupanya tidak ye..ada jugak untuk kegunaan rumah seperti home care ni,hair care,get clean water dan jugak skin care.

Cerita saya kali ini mengenai 4 jenis produk yang ada dalam kategori "GET CLEAN HOME CARE SYSTEM".

Iaitu Basic-H Organic Super Cleansing Concentrate, Dishwash Concentrate, Fresh Laundry Concentrate and Soft Fabric Concentrate. Apa yg menarik mengenai keempat2 produk yg terdapat dalam "Get Clean Home Care System"?






Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.>>
Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran dirumah
  • Kepekatan berganda dimana 16oz boleh dicairkan dengan 48gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan
  • Pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira dalam atau diluar rumah
  • Dapat menanggalkan kotaran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan berminyak lagi
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic-H dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
  • Tidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan sebarang kesan sabun.

Tahukah anda?
 
Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.
Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.


Perbezaan Shaklee dengan produk lain
  • Tiada toksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
 
Dish Wash Concentrate


Handal menanggalkan minyak dan kotoran pada pinggan mangkuk dengan cucian tangan
Jika kami sering mengatakan yang pencuci wangian pinggan mangkuk kami lembut pada tangan dan mesra pada alam sekitar mungkin anda fikirkan ianya tidak mudah menanggalkan kotoran pada pinggan mangkuk anda. Tetapi percayalah anda hanya memerlukan beberapa titisan sahaja untuk menanggalkan minyak n kotoran yang melekit pada pinggang mangkuk anda!
Get Clean Dish Wash ternyata
  • Lembut pada tangan
  • Semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan
  • Tahan lama kerana kepekatannya
  • Menjadikan pinggang mangkuk bersih berkilau
  • Hanya dengan beberapa titisan sahaja dapat mencuci beberapa timbunan pinggang mangkuk di dalam sinki!


Tahukah anda?
Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi sukfraktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua2 kandungan tersebut boleh merensakan kulit dan mata. Dish Wash Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain. 
 Perbezaan Shaklee dengan produk lain
  • Tidak bertoksik
  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  Fresh Laundry Concentrate

Formula semulajadi untuk pakaian yang lebih bersih
Dapatkah anda bayangkan betapa seronoknya jika hasil cucian kelihatan putih, bersih dan berbau harum?Kini, Fresh Laundry akan memberi anda nikmat kesegaran yang lebih lagi. Rumusan enzim semulajadi ini bukan sahaja berkesan untuk membersihkan pakaian, malah juga tidak meninggalkan sebarang kesan buruk terhadap bumi, Selain berbau keharuman pakaian yang dicuci, anda juga mampu menghidu udara yang bersih dan nyaman.
Tahukah anda?
Kebanyakkan serbuk pencuci mengandungi bahan perensa yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan dan mengakibatkan reaksi alahan? Triethanolamine dodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu jenis bahan perensa yang disenaraikan oleh EPA (Pertubuhan Pemuliharaan Alam Sekitar Amerika) sebagai bahan berbahaya. Bersentuhan dengannya mampu menyebabkan kerensaan atau kesan terbakar pada kulit dan mata manakala sentiasa terdedah pada bahan ini pula akan merensakan hidung, kerongkong dan paru-paru seterusnya embawa kepada masalah batuk, asma atau sesak nafas. Kulit yang bersentuhan dengannya akan menjadi kering, gatal dan mengakibatkan masalah alergik kronik dan ruam. Fresh Laundry Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.
Perbezaan Shaklee
  • Hypoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Sesuai digunakan untuk semua fabrik 
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
 
 Soft Fabric Concentrate


Melembutkan pakaian
Pekatan pelembut fabric jenama shaklee ini berbau harum, jauh lebih berkesan daripada produk lain dalam mengelakkan pakaian daripada berkedut atau melekat pada badan akibat kesan statik. Dengan rumusan kepekatan tinggi, ia bukan sahaja lebih menjimatkan malah anda dapat merasai perbezaannya dengan sentuhan.
  • Berkepekatan tinggi iaitu 32oz berupaya melembutkan 64cucian
  • Melembutkan, mengurangkan kedut, dan mengawal pelekat statik dengan semulajadi
  • Mudah dibawa, dituang dan disimpan
Perbezaan Shaklee
  • Tidak bertoksik
  • Sesuai untuk semua jenis fabrik
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa gas beracun
  • pH seimbang
 Best kan produk shaklee ni..semua ye semulajadi,selamat tiada bahan racun..sangat sesuai untuk orang yang alergik pada sabun atau bahan pencuci.




sila hubungi saya,
whatsapp / sms :011-12810277
email : dia_green69@yahoo.com

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

CAROTOMAX ATASI MASALAH MATA

ALHAMDULILLAH syukur sampai hari ni mata nana tidak ada masalah rabun..mungkin sebab nana suka makan carrot @ lobak kot..hehe

Tapi tak ramai yang suka makan carrot , ada penyelesaiannya..

CAROTOMAX shaklee insyallah dapat bantu selesaikan masalah mata anda.Tak kira lah rabun dekat ke,rabun jauh ke,mata selalu merah ke,silau malam ke..

Mari tengok apa punca masalah mata di bawah ni.


Apa punca mata rabun? 
Terlalu banyak terdedah kepada komputer atau menjalankan tugas yang memerlukan tumpuan tinggi adalah antara punca yang kerap berlaku masa kini. Yelah kan semua kerja guna komputer. Boleh dikatakan masuk kerja jam 8pg sampai balik jam 5 ptg kita mengadap komputer sepanjang masa. Melihat objek dekat terlalu lama menyebabkan otot mata menekan mata. Sebab itu selanga 20-30 min selepas penggunaan komputer, kita disaran untuk berehat seketika dan melihat objek jauh untuk merehatkan mata, dengan syarat anda mesti fokus semasa melihat objek jauh tersebut. 
Faktor kurang mineral dan vitamin dalam pemakanan seharian juga boleh menyumbang. Kesibukan bekerja setiap hari menghalang untuk kita plan dan mencari makanan yg sihat dan cukup lengkap nutrisinya. Jadi kebanyakan dari kita mencari supplement untuk melengkapkan nutrisi harian. 
Kenapa sayur-sayuran dan buah-buahan dikatakan sangat baik untuk kesihatan mata dan keseluruhan tubuh? Ini kerana kehadiran karotenoid dlm sayur dan buah memberi kesan yang sangat bagus bukan sahaja untuk mengekalkan kesihatan mata, prostat, servic, paru-paru dan jantung untuk jangka masa yang panjang tapi juga merupakan bekalan antioksidan yang tinggi untuk melwan radikal bebas.

Ada 4 jenis karotenoid yang hebat fungsinya
  1. Astaxanthin - daya pengesan radikal bebas yg tinggi dan mengekalkan tahap kolestrol. Juga bertindak sebagai perisai UVA dan UVB, jd kulit muka lebih berseri
  2. Likopena - bnyk terdpt dlm tomato, strawberry dan tembikai. Membantu mengekalkan kesihtan prostat, serviks dan sistem pembiakan
  3. Alfa dan Beta Carotene - menguatkan sistem imun badan. Beta carotene bertukar kepada retinol untuk menyokong daya penglihatan yang baik. Banyak terdpt dlm brokoli, lobak dan ubi keledek. 
  4. Lutein dan Zeaxantin - menyokong kesihatan mata disebabkan penuaan. Banyak terdapat dlm sayur hijau





Bagaimana CAROTOMAX membantu untuk menjadikan mata lebih terang dan mengurangkan power spec mata anda?

 Carotomax** adalah pilihan yang mudah kerana anda boleh mendapat keempat-empat faedah karotenoid dalam 1 kapsul. Ianya pilihan yang amat mudah dan cepat kerana kandungan carotomax mengandungi

  • Beta Carotene seumpama 102 biji pisang
  • AStanxanthin seumpana sepotong ikan salmon
  • Likopena seumpama 714 biji buah aprikot
  • Lutein dan Zeaxantin seumpama 285 biji buah limau gedang
  • Alfa Carotene seumpama 89 biji buah rasberi


Keistimewaan yang utama bagi CAROTOMAX ni adalah ianya bukan sahaja memberikan sumber antioksidan yang tinggi untuk melindungi sel tubuh daripada serangna radikal bebas tapi juga membantu mereka yang mengalami masalah rabun mata untuk tidak mempunyai power mata yang tinggi. bagi yang mempunyai power mata yang rendah, amalan pengambilan CAROTOMAX yang konsisten boleh membebaskan anda daripada penggunaan kaca mata. 

Jika anda ada masalah mata,boleh hubungi saya dan dapatkan konsultasi percuma.
 

sila hubungi saya,
whatsapp / sms :011-12810277
email : dia_green69@yahoo.com

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...