the shaklee difference

the shaklee difference

Sunday, 10 May 2015

RINDU APPLE STRUDEL PERTH !!!


LOOK NICE kan...hihi..memang terbaik rasanya..

Nana tahu apple strudel ni pun dari adik nana,time nana gan en suami di perth last month..dia whatsapp nak suh kirim Apple Strudel..Alamak,time tu memang nana tak tahu le mana nak cari.Dia siap send address.Rupa ye Corica Pastries ni dekat je dengan hostel yang nana stay.

Terpikir jugak macam mana nak bawak balik,lepas ke..Bile dah beli baru tahu boleh sebab diorang siap letak dalam kotak macam dalam gambar atas tu..Harga masa nana beli aritu dalam 22$ AUS..

Korang2 kalau pi ke Perth nanti wajib pi beli eyh dan rasa..kalau nak tapaukan untuk nana pun dialu-alukan..haha.. Alamat dia 106 Aberdeen Street,Northbridge, WA http://www.coricapastries.com.au











Wednesday, 6 May 2015

ATV KEMENSAH

Last day cuti en suami aritu,kami masih di KL..so,kakak nana ada ajak join dia dan suami ke Kemensah untuk buat aktiviti ATV.Nana memang lama dah nak cuba,akhirnya tercapai jugak.alhamdulillah.

Memandangkan rumah babah nana pun di AU3 je,so tak ada la keluar rumah awal pun.Jam 9am baru kami ke Kemensah.Sarapan just singgah minum di area kampung otw masuk ke sana.Untuk makluman ada beberapa company jugak yang buat ATV ni,korang boleh pilih mana yang berkenan ye.hihi..Time nana pi ni,kiteorang pilih CeliChalet ye ATV..harga not bad.

Mula2 naik berdebar jugak la..sebab ada cerun gaung.Kene lalu kawasan tinggi ,yelah mana la tahu terbalik..nayo den..hihi..tapi lama2 bawak rasa confident sikit la.Enjoy gambar k. :)








Tuesday, 5 May 2015

PERTH TRIP 2015

Lama tak jenguk blog ni...Rindu nak sharing,tapi kali ni nana nak sharing pasal short trip nana dengan en suami ke PERTH,AUSTRALIA....

Berbunga-bunga hati bila beli tiket nak ke Perth.Yelah tengok tempat orang lain rasanya kan..Nana & en suami beli tiket AirAsia pada bulan febuari hari tu.Dapat harga yang agak rendah jugak la.Perjalanan pun kejap je..dalam 5jam.

Jejak kaki kat Perth Airport time tu pagi dalam jam 6 gitu habis lepas kastam semua la.Cuaca sangat sejuk pagi tu ye.Lebih kurang 13'c..Nana & en suami tak sewa kereta sebab suka nak jalan guna public transport je.Lagi pun dua orang je..kalau yang dah ada anak atau bawak orang tua wajib sewa kereta ok.

Dari international airport kami ke domestik airport,naik free bus je..dalam 10 minit.Then dari sana,kami naik bus terus ke Fremantle.Maha Besar Allah..cantik permandangan kat situ,air laut tak terjejas warna walaupun di area pelabuhan kapal2.Di sana nana & en suami lunch di Cicerello's Fish & Chip restoran.Nana dah memang sah2 pengemar ikan ,so apa lagi order fish n chip la.Rasa ikan,tekstur ikan memang berbeza & sangat sedap.Jangan risau disini halal..(boleh check di website aus halal).Selepas makan,nana & en suami ke fremantle market .Disini banyak jual barang2 art,seni2 gitu..ada jugak kedai jual buah-buahan,sayuran & nuts.Bangunan2 kat sini lebih kepada bangunan lama2.Sebelum nana & en suami ke Perth city,nana singgah jap di E-Shed untuk beli cenderahati.

Nana & en suami stay di Britannia On William St..Bangunan lama yang dijadikan hostel backpacker.Sekitar William St jugak banyak lagi hostel2 backpacker.Tempat ni memang happening malam2.Nana beli barang makan minum dalam bilik dari supermarket IGA di Newcastle St.harga jauh lebih murah dari kedai 24jam macam 7eleven tu.

Ingin lihat kanggaro secara dekat dan beri makan boleh ke Caversham Wildlife Park.Nana & en suami ke sini dengan train dari perth turun di basseden station,dari sana kami naik bus ke Whiteman Park.Kat Caversham ni boleh bermanja-manja dengan kanggaro,koala.& banyak lagi haiwan2 yang tak jumpa kat malaysia..hihi.

Nana & en suami sempat ke Harbour Town Shopping Center.Bershopping le..macam JPO le lebih kurang.Nak beli jangan convert ok..hahaha.

Lepak kat King's Park jugak sangat menenangkan.Angin dingin sampai ke tulang...Lepak 2-3 jam kat situ sambil makan2,layan woo..permandangan lak... MasyAllah.dari sini nampak Swan River,Perth city,kapal terbang turun naik..semua leh nmapak sebab King's Park ni atas bukit.

Budaya kat WA ni memang menyenangkan hati.Semua orang hai hello kat kita.greet kita baik2.Cair hati dibuatnya..Nana share gambar sikit eyh..ENJOY!!!































Sunday, 3 May 2015

TOP HITS OF 2014 IN 2.5 MINUTES - US THE DUO

MAY PROMOTION BY SHAKLEE MALAYSIA

Apa yang hebat bulan ini selain ULANGTAHUN BIRTHDAY SAYA..hihi...

Shaklee menawarkan lebih untuk anda diluar sana pada bulan ini..Salah satu ye adalah :

+ Jika anda sertai keAHLIan + beli satu barang shaklee ,anda akan mendapat PERCUMA satu botol VITALEA SHAKLEE iaitu multivitamin pertama dunia !!!

CONTOH: join member(rm80) + beli satu herbal blend cream = FREE vitalea ..

Tawaran lain bulan ini adalah :

+ OMEGA GUARD & PYTHOCOL buy 6 free 1
+ VITALEA KIDS buy 3 free 1
+ set hamil,set berpantang,set pelangsingan & set awet muda dengan HARGA YANG TERBAIK & UV yang lebih besar..

Dan kini telah kembali produk yang hot iaitu COLLAGEN POWDER & NUTRIFERON



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:
sid diyana (ID NO - 888848)
telegram/whatsapp/sms/call : 012-2437301
email : dia_green69@yahoo.com

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...