the shaklee difference

the shaklee difference

Wednesday, 25 February 2015

LENGAT PISANG KUKUS


Lengat Pisang

Bahan-bahan

(dipotong & gaul )
-Pisang emas
-gula
-garam

(kuah)
-santan sebiji
-tepung gandum 2 sudu
-tepung jagung 1 sudu
-garam

Cara-cara

-pisang di potong ikut citarasa anda,dicampur dengan garam & gula
-dimangkuk yang lain campurkan santan ,tepung jagung,tepung gandum,garam.Kacau hingga rata.
-tuang bahan santan ke dalam bekas yang berisi pisang ,dalam bekas yang boleh masuk dalam pengukus anda.

Kukus selama 15 minit

6 comments:

  1. Senang jugak nak buat die..tak pernah makan..nak try buat la..

    ReplyDelete
  2. Nana,
    1st time dengar lengat pisang... Simple!
    Nanti nak try.... Thanks sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. HIHI...nama resepi ni tak pasti sangat tapi ni makcik nana panggil..
      sila2 cuba :)

      Delete
  3. Salam singgah isnin sia...wahh...sedapnya lengat pisang...simpan dalam peti ais...dah sejuk boleh makan...sedap makan time cuaca panas ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup Mardiah :) makan sejuk2 sedap ..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...