the shaklee difference

the shaklee difference

Sunday, 30 November 2014

TESTIMONI PRODUK SHAKLEE

Testimoni : set breastfeeding,set pantang & basic h serta herbal blend

"Sarah nak share gambar dibawah..
Anak buah Sarah bernama Md Adi Syukran. Berumur 1 bulan 4 hari. Excusively breastfeed sejak lahir. Shaklee baby, ibu dia minum Shaklee Mealshake ketika preggy.
Lepas lahir dia ambik set Bfeeding + Set Pantang dan breastmilk meriah sangat hingga kena pump susu before 2 hours sebab susu dah penuh dan bengkak.
2 breasts pump sekali gus dapat 7oz.


Beberapa minggu sebelum ni dia menghadapi very extreme ezcema. And 'crusty' skin kawasan telinga, forehead dan muka. Doctor bahagian pakar kulit pun tidak tahu punca atau penyebab nya.
Adik saya amalkan cuci muka dan lap menggunakan Shaklee Basic H + sapukan Herbal blend.""

Alhamdullilah..syukur pada Allah atas kesembuhan ini.comel baby ni kan


sila hubungi saya,
whatsapp/sms : 011-12810277
email : dia_green69@yahoo.com

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Friday, 28 November 2014

SENARAI CAWANGAN SHAKLEE SELURUH MALAYSIA

Ramai yang mencari maklumat tentang di mana boleh mendapatkan produk Shaklee. Ya, anda boleh mendapatkan terus daripada pengedar.

Jika hendak pergi sendiri ke cawangan shaklee anda boleh lawati branch-branch Shaklee pada alamat di bawah dan boleh gunakan ID saya 888848 untuk mendapatkan harga ahli.


HQ Shaklee
Level 9, The Pinnacle, Persiaran Lagoon, Bandar Sunway, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan, MalaysiaWaktu operasi :9 am - 7 pm

































































































































Kuala Lumpur
No. 32, Jln Rampai Maju 3,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.

Telefon : 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027

Hubungi :Ida ( Penyelia Cawangan)


Penang  No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6,
Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya,
Pulau Pinang.
Tel: 604-383 8261
Fax: 604-383 8560

Hubungi :Cannie Teoh (Penyelia Cawangan) 

Ipoh
 32, Medan Istana 1,Bandar Ipoh Raya,30000 Ipoh.
Telefon: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263
Hubungi: Eunice Lau (Penyelia Cawangan)

Johor Bahru
No 47,49 & 50,Jalan Molek 3/20,Taman Molek,81100 Johor Bahru.
Telefon: 607-3507245
Fax: 607-352 4188
Hubungi : Fiona Chow (Penyelia Cawangan)

Kota Bharu
19, Section 25, Bandar Kota Bharu,Jalan Sultan Yahya Petra,15200 Kota Bharu.
Telefon: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711
Hubungi : Anuar (Penyelia Cawangan)

Ahad hingga Khamis 10:00 a.m. to 7:00 p.m.Sabtu (Pertama & Ketiga): 10:00 a.m. to 7:00 p.m

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Ahad hingga Khamis 10:00 a.m. to 7:00 p.m.Sabtu (Pertama & Ketiga): 10:00 a.m. to 7:00 p.m

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Ahad-Khamis
10 am - 7 pm
Sabtu (minggu pertama & ketiga sahaja)
10am - 7pm


Kota Kinabalu
Lot 7 Tingkat Bawah ,Lorong Lengkuas,
Wisma Damai,Jalan Damai
Luyang,88300 Kota Kinabalu ,Sabah
Telefon-6088-272087
Lot 7, Tkt Bawah, Lorong Lengkuas, Wisma Damai, Jalan Damai, Luyang 88300 Kota Kinabalu.Telefon : 6088-272 087

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
(Penyelia Cawangan)
Amir bin Kissi


Waktu operasi
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga sahaja)
10:00 a.m. to 7:00 p.m




Thursday, 27 November 2014

HERB LAX BANTU DETOX



Vitamin kegemaran nana semestinya herb lax tablets.Sangat membantu untuk usus tubuh.Kadang-kadang terasa nak membuang tapi tak boleh,malamnya nana akan telan herblax dan tunggu je la esok paginya.Hehe..
Paling penting bukan ye anda akan cirit birit tapi lebih lancar.Insyallah tidak memudaratkan perut anda.Saya dah cuba,malah memang amalkan.Sangat berkesan. 

Salah satu vitamin yang nana cadangkan pada anda untuk memulakan pengambilan vitamin-vitamin lain.


sila hubungi saya,
whatsapp/sms : 011-12810277
email : dia_green69@yahoo.com

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, 26 November 2014

TIPS ORANG BERJAYA


Adalah satu kerja gila jika

"anda sering melakukan perkara yang sama setiap masa tetapi mengharapkan keputusan yang lebih baik "

*Jadikanlah setiap hari anda berbeza serta lebih baik dari semalam!!!



Saturday, 22 November 2014

BERHENTI MEROKOK

Rokok sudah difatwakan haram. Jadi bagi yang merokok kenalah berusaha untuk tak merokok. Ada cara berhenti merokok nie. Tapi paling penting semangat harus kental. Dan mind set kena betul. Tiada yang mustahil. Bermujahadahlah wahai perokok semua...

Mungkin ada yang dari muda sudah mula menghisap rokok.Sudah biasa,tapi sampai bila nak bawa penyakit pada diri sendiri..

Biar apa pun caranya, cubalah berhenti. Usah menyesal di kemudian hari. Takde satu kebaikan pun yang korang dapat dari merokok. I bet you already know it. Love yourself, love your family. Then, quit your smoking habit. Now!

Mari sini baca apa kesan merokok pada diri

peringkat awal
1-menjadikan saluran darah sempit
2-menjadikan denyutan jantung lebih cepat dan menyebabkan jantung berkerja lebih keras
3-lebih banyak oksigen diperlukan oleh jantung
4-nafas perokok menjadi berbau
5-gigi menjadi kekuningan
6-mengurangkan stamina

peringkat kronik
1-menjadi ketagih menghisap rokok
2-menyebabkan tekanan darah meningkat
3-darah terlalu mudah membeku
4-mendapat gangguan usus dan risiko sakit jantung
5-risiko menghidap barah paru-paru
6-mengalami gangguan pernafasan




Bagaimana vivix berfungsi bagi perokok tegar?

Vivix menjadikan perokok hilang selera dengan rokok walaupun sebatang.Ini kerana fungsi vivix adalah memperbaiki sel-sel DNA dalam badan.Ini menjadikan tubuh menolak rokok dan menjadikan rokok terasa pahit bila dihisap.Lama kelamaan sudah pasti rasa hendak merokok hilang dengan sendirnya.insyallah 

Bagaimana pula fungsi omega guard?

Omega guard mampu melindungi jantung serta mengelakkan pembekuan darah.Berupaya mengawal tekanan darah.Membekalkan omega -3  untuk tubuh .









sila hubungi saya,
whatsapp / sms :011-12810277
email : dia_green69@yahoo.com


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Friday, 21 November 2014

10 MAKANAN TERBAIK UNTUK JANTUNG




 Jantung merupakan organ penting manusia.Ia berfungsi mengepam dan mengedarkan darah ke seluruh badan. Makanan yang mengandungi Omega 3 adalah salah satu makanan terbaik untuk jantung kita.

Berikut 10 makanan yang baik supaya jantung sihat.

1.Makanan Beroat
Mulakan hari anda dengan semangkuk oat panas. Makanan ini kaya asid lemak omega-3, folat dan kalium. Selain itu,ia kaya dengan serat membantu menurunkan kadar kolesterol jahat LDL dan mencegah
pembentukan plak di dinding arteri.

2.Salmon
Ikan yang kaya asid lemak omega-3 ini efektif menurunkan tekanan darah dan mencegah pembekuan darah. Makanlah dua keping salmon seminggu. Ia mengurangkan risiko meninggal akibat serangan jantung hingga 33 peratus.

“Salmon mengandungi karotenoid astaxanthin, yang merupakan sebuah antioksida kuat,” menurut Stephen T. Sinatra, MD, penulis Lower Your Blood Pressure In Eight Weeks, health.com.

3.Avocado
Menambah lemak sihat ke dalam diet anda. Makanan yang kaya lemak tunggal tidak tepu ini mampu menurunkan kadar kolesterol jahat LDL dan meningkatkan kadar kolesterol baik HDL dalam tubuh.

“Avokat sangat baik.Makanan ini memungkinkan penyerapan karotenoid lain, khususnya betakaroten dan lycopene, yang sangat penting untuk kesihatan jantung,” menurut Sinatra.

4.Minyak zaitun
Minyak zaitun kaya akan lemak tunggal tidak tepu.Ia adalah pengganti baik bagi mentega.

5.Kekacang
Kacang-kacang seperti walnut dan almond .

6.Berries
Blueberries, raspberries, strawberi dan jenis beri lainnya kaya anti radangan.Berfungsi mengurangkan risiko penyakit jantung dan kanser.

7.Kacang peas
Tambah pengambilan kacang peas, seperti kacang merah dan kacang hitam.

8.Bayam
Bayam kaya akan pelbagai komponen sihat seperti lutein, folat, kalium dan serat.

9.Biji rami (linseed)
Biji rami kaya dengan serat dan omega-6.Pengambilan biji rami
dicampurkan dengan oatmeal.


10.Kacang Soya
Kacang soya membantu menurunkan kadar kolesterol kerana rendah lemak.

Wednesday, 19 November 2014

KENAPA KITA PERLU AMBIL SUPLEMEN ?

Antara sebab kita perlu mengambil suplemen adalah kerana  :-

 ✔ kita selalu terdedah dengan pencemaran alam.dan bahan penyebab kanser . 

✔ badan kita perlukan dos vitamin lebih tinggi dari apa yg kita dapat dari makanan. contohnya vitamin C dan E yg kita dapat dari makanan tak cukup utk kesan pencegahan & anti penuaan .

✔ pemakanan yg tak seimbang. selalu sangat makan junk food, minuman berkafein .

✔ bila kita masak makanan terlalu lama, zat makanan akan hilang. sebab tu perlukan suplemen untuk ganti balik zat yg hilang tadi .

✔ buah dan sayur tercemar kerana penggunaan racun serangga dan bahan kimia .


✔ gaya hidup yg tak sihat seperti merokok, kurang bersenam, makan lewat malam, stress 



you are what you eat. kalau malas makan suplemen please jaga kesihatan diri, keluarga dan kawan-kawan. kalau kita boleh beli baju baru, makeup tiap-tiap bulan.. kenapa tak boleh beli suplemen untuk jaga kesihatan.


Tuesday, 18 November 2014

JANGAN BOROIKAN SUAMI ANDA

Suami boroi tanda hati senang, rumahtangga bahagia, isteri rajin & pandai masak… macam-macam lagilah perkara memuji pasangan yang bersuamikan lelaki boroi. Bersuamikan lelaki boroi sangat membahagiakan…. Boroi itu seksi.

Wahai para isteri yang sayangkan suami… Kalau sayang suami, sayang anak-anak, sayang diri sendiri…  tak usah dibiarkan suami terus dalam keadaan boroi. Tolong dia untuk kurangkan tahap keboroian itu. Boroi memang seksi, memang cute, memang comel… tapi…


Boroi adalah salah satu tanda suami anda mungkin mengalami sindrom X atau sindrom metabolik!

Pengumpulan lemak di kawasan perut dan pinggang, diiringi dengan beberapa point dalam pemeriksaan kesihatan….. sebenarnya meningkatkan risiko suami anda untuk menghidap sakit jantung, strok dan kencing manis. Inilah keadaan yang dinamakan sindrom X atau sindrom metabolik itu.
Boroi adalah salah satu ciri sindrom X. Lain2 ciri penghidap sindrom X yang boleh diperolehi melalui pemeriksaan kesihatan:
  • Paras gula dalam darah semasa berpuasa adalah tinggi (masalah dengan insulin)
  • Bacaan kolesterol HDL lebih rendah dari 35 mg/dl
  • Bacaan trigeliserida sekurang-kurangnya 150 mg/dl
  • Tekanan darah melebihi 140/90
Sindrom X membawa kepada risiko rintangan terhadap insulin dan pra-diabetes (paras gula yang tinggi, tapi belum tahap diabetes). Kalau keadaan ini berterusan, ia berkaitan dengan pelbagai respon negatif daripada tubuh seperti:-
  • Kerosakan pada lapisan dalam arteri –> risiko penyakit jantung dan strok.
  • Perubahan kepada keupayaan ginjal untuk menyingkirkan garam –> risiko darah tinggi, sakit jantung dan strok.
  • Peningkatan kadar trigeliserida –> risiko penyakit kardiovaskular.
  • Risiko blood clot (pembentukan darah beku) yang boleh menyekat salur darah dan menyebabkannya pecah –> risiko serangan jantung dan strok.
  • Mengganggu proses rembesan insulin –> risiko diabetes Jenis 1.
 

Apa boleh isteri lakukan untuk bantu suami hidup lebih sihat?

  • Galakkan suami beraktiviti fizikal, misalnya jogging bersama, berbasikal, bermain badminton.
  • Kurangkan menyediakan makanan berlemak, karbohidrat bertapis dan kalori kosong.
  • Minimumkan pengambilan ubat-ubatan beliau. Ubat-ubat seperti ubat anti depresi, kortikosteroids, antihistamin; boleh menyebabkan kesan sampingan yang membawa kepada obesiti dan intoleransi glukos.
Sayang suami, jangan biarkan dia terus boroi. Tak dapat 6 pack pun tak apa, asalkan tak ke depan sangat. Semoga suami kita dan kita sendiri bertambah sihat dan bahagia selamanya bersama-sama.

Saturday, 15 November 2014

PUNCA JERAWAT

Tension betul bila jerawat  tumbul merata.Kulit pula berminyak penuh.

Apa punca ini semua?

Meh baca nana nak kongsikan punca jerawat :-

Jerawat akan muncul bila minyak/sebum, bakteria dan sel kulit mati menyumbat liang roma pada kulit muka. Anda perlu mengetahui bagaimana jerawat boleh muncul di ruang muka anda.

1. Membersihkan muka terlalu kerap
Ramai yang melakukan ini. Dengan harapan kulit akan sentiasa kering dan jerawat cepat mati. Cara yang salah yang akan menjadikan kulit semakin berminyak/berjerawat. Apa yang perlu anda buat, cuci muka (dengan cleanser) 2 kali sudah mencukupi iaitu pada waktu pagi dan sebelum tidur.


2-Menyental kulit dengan scrub
Berskrub dengan produk scrub yang terlalu kasar akan menyebabkan keadaan kulit semakin teruk kerana skin irritation. Sebetulnya ialah berscrub dilakukan 1-3 kali seminggu, menggunakan scrub yang halus tekstur nya, diurut lembut ke muka, dan bilas dengan air suam.

3-Tidak membersihkan peluh
Penat bekerja atau membuat aktiviti berat menjadikan badan (termasuk muka) berpeluh-peluh. Ingat, jangan biarkan peluh itu kering dan menyerap ke dalam kulit. Bersihkan muka dan mandi terus.

4-Picit jerawat
Ini sangat normal dilakukan bila ada jerawat, tangan mula merayap nak memicit. Tabiat memicit jerawat dengan kuku akan memburukkan keadaan kulit dan meninggalkan parut. Elakkan picit jerawat dengan kuku, gunakan losyen jerawat, untuk kecutkan jerawat . Cari maklumat cara picit jerawat yang betul daripada sumber yang betul.

5-Syampu rambut yang meleleh ke muka
Bersyampu tidak salah. Tetapi apabila syampu rambut terkena muka, ia boleh membuatkan kulit berjerawat. Sebab syampu mengandungi bahan pelembab/ minyak untuk melembutkan rambut. Oleh itu, pastikan buih syampu tidak terkena bahagian dahi dan muka.

6-Produk rambut hanya untuk rambut
Spray rambut, gel, mousse dan apa saja produk penjagaan rambut tidak seharusnya digunakan untuk kawasan muka. Ini bagi mengelakkan pori-pori tersumbat oleh bahan yang terdapat dalam produk penjagaan rambut. Elakkan gel, spray, conditioner dan lain-lain terkena kawasan muka.

7-Makan makanan berminyak
Greasy food boleh menyebabkan kulit berjerawat dan berminyak semakin menjadi, muka semakin berminyak. Jom amalkan makanan diet yang sihat, kurangkan makanan berminyak.

8-Penggunaan kosmetik yang mengandungi minyak
Produk yang mengandungi minyak akan menyebabkan kulit sukar sembuh dari jerawat dan semakin berminyak. Bila nak beli mekap, pastikan beli yang oil-free dengan label non-acnegenic atau non-comedogenic untuk mengelakkan jerawat.


Suplemen untuk elak jerawat :-
 Gla-mengawal dan mengatur hormon untuk lebih stabil
 Vitamin E - antioksida yang kuat,membantu kulit pulih dari parut jerawat,sesuai untuk orang berkulit kering
Zink- mengawal penghasilan minyak di wajah,bersifat anti-radang,sesuai diambil jika jerawat kritikal seperti luka bernanah dan berdarah




sila hubungi saya,
whatsapp / sms :011-12810277
email : dia_green69@yahoo.com


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Friday, 14 November 2014

COQ10 UNTUK PESAKIT JANTUNG

Situasi :_
"Salam doktor,saya mohon penjelasan .Kakak saya berumur 38 tahun,baru keluar dari wad pesakit jantung kerana doktor mengesyaki beliau mengalami masalah kerosakan injap jantung.Namun begitu temujanji bagi echocardioscan hanya dilakukan pada bulan april 2013.Ubat apa yang perlu diambil untuk menguatkan injap jantung beliau?

Waalaikumsalam,
Saya percaya doktor pakar jantung telah memberikan ubat-ubatan untuk kakak puan untuk dimakan.Ubat-ubat ini sangat penting kerana ia akan mengurangkan simptom-simptom penyakitnya seperti mudah sesak nafas,mudah rasa penat dan sakit dada.Ia harus diamalkan sehingga temujanji yang ditetapkan.

Selain dari ubat-ubatan itu,saya mencadangkan agar kakak puan mengambil suplemen Coq10.

Mungkin puan tertanya-tanya mengapa doktor pakar jantung tidak memberikannya pada kakak puan.Sebenarnya CoQ10 adalah suplemen,bukannya ubat.Jadi ia bukanlah sebahagian ubat tetapi ia sangat membantu."

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Banyak kajian yang menunjukkan bahawa Coq10 membantu mengekalkan kesihatan jantung dan sistem kardiovaskular.

Bagi pesakit yang mengalami kerosakan injap jantung ,kesan jangka panjang ialah kegagalan fungsi jantung atau selalu disebut lemah jantung.

Ini kerana injap yang rosak gagal memastikan darah yang dipam keluar dari jantung sepenuhnya.Ada sebahagian isipadu  darah yang masuk semula ke dalam jantung lalu menyebabkan isipadu darah yang keluar menjadi sedikit dan jantung terpaksa mengepam dengan lebih kuat untuk mengatasi kerosakan injap.Akhirnya jantung menjadi lemah apabila terpaksa bekerja lebih kuat dari kebiasaannya.

Dalam satu kajian terbitan Journal American College of Cardiology menyatakan terdapat bukti kuat bahawa pesakit jantung mengalami tahap kepekatan CoQ10 yang rendah terutama pada pesakit lemah jantung.




Coqhealth plus daripada shaklee merupakan suplemen yang kaya dengan kandungan Coenzyme Q10 (coQ10) yang mempunyai banyak kebaikan dalam diri kita.Coqhealth plus mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan vitamin E dan juga ekstrak teh hijau. 



sila hubungi saya,
whatsapp/sms : 011-12810277
email : dia_green69@yahoo.com

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




CoQHealth Plus daripada Shaklee merupakan supplement yang kaya dengan kandungan Coenzyme Q10 (CoQ10) yang mempunyai banyak kebaikan dalam diri kita. CoQHealth Plus mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan vitamin E dan juga ekstrak Teh Hijau.
- See more at: http://supplement4all.blogspot.com/2013/09/coqhealth-plus-mengandungi-coq10-untuk.html#sthash.hVqhm9iT.dpuf

CoQHealth Plus daripada Shaklee merupakan supplement yang kaya dengan kandungan Coenzyme Q10 (CoQ10) yang mempunyai banyak kebaikan dalam diri kita. CoQHealth Plus mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan vitamin E dan juga ekstrak Teh Hijau.
- See more at: http://supplement4all.blogspot.com/2013/09/coqhealth-plus-mengandungi-coq10-untuk.html#sthash.hVqhm9iT.dpuf

Thursday, 13 November 2014

ESP DAN STRAWBERY

                            


                      


Hmmmmm..nampak menyelerakan tak?

:) Hari ini campurkan esp dan potongan strawberi,tak ada la bosan kan.Boleh rasa manis strawberi tu sekali.

Yang best ye sangat mengenyangkan!!

Resepi ye sangat Judah:-
3 Sudu esp + air kosong + buah(untuk apa sahaja buah yang korang suka)

Selepas itu,shake kan.kalau nak sejukkan dulu pun ok..


Wednesday, 12 November 2014

5 CARA MAKAN OMEGA GUARD BAGI KANAK-KANAK

Omega Guard ada asid lemak Omega 3 yang bagus untuk kanak-kanak. Antara kebaikannya adalah:

  • Meningkatkan kecerdasan otak kanak-kanak
  • Membantu merawat asma di kalangan kanak-kanak
  • Membantu kanak-kanak yang mengalami ADHD
  • Membantu mengekalkan kesihatan optima kepada kanak-kanak
  • Meningkatkan keupayaan pembelajaran dan kemahiran kognitif kanak-kanak

Bagaimana nak bagi anak anda yang berumur setahun keatas makan omega guard?Kan susah nak telan macam biasa?

 Ok ,disini nana kongsi kan cara-cara nak bagi anak-anak anda makan omega guard


1- Boleh dipicit keluar dan campur bersama susu atau minuman dalam botol.

 
 2 - Terus bagi anak anda kunyah seperti kunyak gula-gula.Tapi kene perhatikan juga tau.


 3 - Boleh juga letakkan dalam makanan harian...contohnya picitkan dalam nasi . :)




 4 - Cara ini boleh digunakan jika anak anda suka dengan rasa omega guard,so tak ada masalah sudukan macam biasa .





5 - Cara ke lima ni,terus telan macam makan ubat,cara ini disarankan pada peringkat umur 13 tahun ke atas .


Sudah tahu cara nak bagi makan anak-anak anda makan omega guard kan..

Dah boleh konsistenkan pengambilan omega guard ini ,baru la anak anda sihat dan bijak 

apa-apa pertanyaan boleh terus whatsapp nana k



sila hubungi saya,
whatsapp/sms : 011-12810277
email : dia_green69@yahoo.com

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




Tuesday, 11 November 2014

RESEPI KERABU JANTUNG PISANG

Hari ahad lepas tiba-tiba tekak ni rasa nak makan kerabu jantung pisang.Nak beli kat luar mana nak cari.Gigih la nana google cari resepi kerabu jantung pisang ni.Akhirnya dapat la resepi ni,terus start kereta pergi pasar,nasib baik pasar tak jauh.hehe..Alhamdulillah semua barang diperlukan ada.

Ok,dekat sini nana sediakan resepi ,mana tahu ada yang nak mencuba.

Hidangan sebiji jantung pisang(2 orang)

Bahan tumbuk:
cili merah
cili padi
belacan

Bahan kering(di potong halus):
of course jantung pisang(direbus terlebih dahulu)
daun limau
serai
bawang merah
cili merah
bunga kantan
perahan limau nipis
udang (direbus dahulu)

santan pekat
garam
gula

Cara-caranya sangat mudah

1-Bahan yang ditumbuk dicampurkan dalam periuk dan dimasak dengan santan pekat.Kuah boleh ikut banyak mana anda nak.Kacau sehingga masak kemudian letak tepi.







 2-Campurkan semua bahan kering tadi dalam satu bekas kemudian tuang santan yang dimasak ke dalam bekas tadi.Garam gula mengikut rasa anda.


3-Taraaa,sudah siap..hehe semudah ABC !!! sedap dimakan dengan nasi..memang kene dengan tekak sangat.



Jangan lupa simpan dalam peti sejuk,boleh tahan sampai makan malam.

selamat mencuba !!!







Saturday, 8 November 2014

SEMBELIT


FAKTA MENGGEMPARKAN!!!

• 90% PELBAGAI PENYAKIT ADALAH BERKAITAN DENGAN USUS YANG TIDAK BERSIH [KOLEJ PERUBATAN ENGLAND]

• 500,000 KEMATIAN DI SELURUH DUNIA ADALAH DISEBABKAN KANSER KOLON [THE STAR, 13 MEI 2004]

• 5 JUTA RAKYAT MALAYSIA MENGALAMI PELBAGAI MASALAH PENGHADAMAN SEPERTI KESAKITAN BAHAGIAN PERUT, KEMBUNG, SEMBELIT DAN LAIN-LAIN. USUS KOTOR, PUNCA PELBAGAI PENYAKIT!



Tips yang saya nak kongsi disini ialah :-

•Keeping a fluid intake of three quarts plus ;Hydrate, dissolve, disinfect, soothe, and tonify intestinal tissue.
Taking 30-40 grams of fiber daily-Fiber has the capacity to extract many feet of mucus from the intestinal walls in a short period of time. Fruits are solvents in the system and acid fruits are the strongest solvents.

•Eating a high volume of fresh fruits and vegetables-Herbal and dietary products may be used to disinfect, soothe, and tonify tissue. Antiviral, anti fungal, antibacterial herbs.
Chewing your food thoroughly
•Fasting

•Squatting or using the squatting stool while having a bowel movement

Resolve the issues that are harming you in any way emotionally and mentally

Abdominal massage upon rising in clockwise direction-Massage therapy and a regular exercise program break up hardened matter, stimulate lymph circulation, and tonify weakened abdominal tissue.
•Breathing deeply down into abdomen when having a bowel movement-Breathing, exercise, yoga and meditation are the best ways to focus on and train ourselves to breathe. The rhythm of the breath is the basis of peristalsis, relaxation of the nervous system and regeneration of the blood. All are necessary for a healthy intestines to work.
 
Dibawah ni adalah vitamin2 Shaklee yang boleh diambil untuk sistem penghadaman yang sihat.... dan seterusnya menyahtoksinkan kolon. Antaranya :-


1-alfalfa
2-herblax








konsultation percuma !!

 

sila hubungi saya,
whatsapp/sms : 011-12810277
email : dia_green69@yahoo.com

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...