the shaklee difference

the shaklee difference

Wednesday, 1 October 2014

CARA JADI AHLI SHAKLEE MALAYSIA

Nak Jadi Ahli / Generate Side Income with Shaklee 

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ?
A: Registration fee is RM79.50 (WM) / RM90.10 (EM) Ataupun anda boleh beli barangan bernilai lebih kurang rm650 @ 200uv keatas, anda boleh dapat FREE membership. :)


Q: Berapa modal yang diperlukan ?


A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan ? :)
Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.


Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli. :)


Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat. :)


Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?A: Tak perlu ! Nana pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli. :)


Q: Tapi saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...A: InsyaAllah nana akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan nana, anda dah jadi tanggungjawab nana, kira macam 'anak' nana. :) Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InsyaAllah. :)


Q: Saya nak register jadi ahli tapi tak nak jual-jual ni, boleh ke ?A: Terpulang pada anda. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Nana takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' nana, nana tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance nana akan tolong. :)


Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register?A: Nana boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan + registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye. :)

Nota Kaki:
1) Shaklee membership is Lifetime, jd anda tak perlu nk bayar for renewal tapi setahun at least kene beli satu barang (untuk sentiasa aktif) ;)
2) Bernaung di bawah group besar Jutawan dibawah bimbingan Master Shareeza dan exclusive n personal touch dari saya, online,/offline.. InsyaAllah
Bagaimana Mahu Mendaftar Keahlian Shaklee Secara Percuma ? 


Ada dua pilihan , boleh pilih salah satu samada mahu : 

 • Registration fee is RM79.50 (WM) / RM90.10 (EM) (Option A)  
ATAU 
 • Buat sejumlah pembelian untuk dapatkan FREE membership. (Option B)


Since ramai yang memilih Option B iaitu untuk dapatkan pendaftaran ahli secara percuma ( samada untuk makan sendiri atau berminat untuk generate side income dengan Shaklee ) Nana nak cerita lagi pada yang masih belum tahu atau belum jelas . 


Untuk Option B ni , anda hanya perlu buat pembelian produk Shaklee dalam 1 RESIT sebanyak 200 point UV (Unit Value), iaitu bersamaan lebih kurang RM650 dan dengan itu anda layak mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM65) dan juga CASH BONUS (bernilai RM30+). Jadi di sini , anda sudah boleh jimat hampir RM100Option B utk dapatkan keahlian Shaklee secara percuma lebih menarik bukan . Sangat menjimatkan wang anda. : ) Jadi boleh fikir masak-masak dan buat keputusan yang bijak .[ KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE ]
 • Boleh membeli produk dengan harga ahli yang jauh lebih murah (Jimat 15 - 23% diskaun).
 • Menggunakan produk SHAKLEE sambil mendapat CASH BACK walaupun untuk kegunaan sendiri sahaja.

 • Memiliki peluang menjana pendapatan sampingan melalui produk SHAKLEE yang terbukti sentiasa selamat dan berkesan dan semestinya semulajadi.

 • Membantu ahli keluarga, saudara mara terdekat yang ingin membeli produk SHAKLEE dengan harga ahli, dan anda akan mendapat bonus dari SHAKLEE dengan uv(point) terkumpul anda.

 • Tidak perlu mantain uv sekiranya untuk kegunaan sendiri sahaja.

 • Tidak perlu simpan STOK kerana Shaklee sudah mempunyai Sistem online order. Sistem online order Shaklee ini memudahkan anda untuk membuat pesanan, penghantaran bagi mendapatkan produk dan barang akan dipos oleh Shaklee kepada anda.

 • Anda berpeluang untuk menikmati pelbagai insentif yang ditawarkan oleh Shaklee seperti :

  Bonus Prestasi>>> Bonus peribadi sehingga 21%
  Bonus Kepimpinan>>> Leadership bonus sehingga 6 level
  Bonus Subsidi Kereta>>> Insentif wang tunai untuk pembayaran kereta atau terpulang pada anda nak buat apa dengan wang tunai itu
  Insentif Coordinator>>> sehingga 1.5%
  Konvension Pelancongan >>> Berpeluang menikmati percutian bertaraf 5 bintang yang ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee di dalam dan luar negara
  & berpeluang menunaikan umrah bagi yang muslim membawa bersama ahli keluarga, ibubapa dan anak-anak
   
  Bonus Tambahan
  Insentif Istimewa 

  Anda sudah pun mengambil langkah pertama!! 


  Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi nana untuk nana bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 888848 dan anda boleh hubungi nana untuk nana berikan bimbingan. 

  sila hubungi nana,
  whatsapp / sms :011-12810277
  email : dia_green69@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...